4 juli 2020 mocht ik (vanuit huis) een verhaal van anderhalf uur vertellen voor een team van Microsoft. In verband met Corona was het een ‘hybride evenement’. Oftewel: een deel van het team zat op het kantoor in Amsterdam, een ander deel belde in. Ook ik belde in via een videoverbinding. Nadat collega’s elkaar soms sinds maart niet meer gezien of gesproken hadden, was het hoog tijd voor een teambuilding, op originele, luchtige manier, met veel muziek. Maar ook met diepgang. Het werd een mix van entertainment en theorie. En het werd persoonlijk, doordat er in de intake al veel persoonlijke muziek aangevraagd was. Collega’s beschreven waarom ze bepaalde muziek zo mooi vonden. Ze ‘gaven’ elkaar ook liedjes. In mijn verhaal gebruikte ik muziek als metafoor voor samenwerking, voor effectieve communicatie en voor verbinding. Verbinding was er zeker. Bijzonder blijft hoe krachtig muziek is als het om verbinding aankomt. In deze tijden belangrijker dan ooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.