Wat muziek ons leert

Muziek is een krachtige vorm van communicatie. Het is een universele taal. Daarover geef ik teamworkshops en lezingen. Dat kan zowel online als op locatie.

Mijn verhaal gaat over luisteren, over samenwerking, over effectieve communicatie, en over verbinding. van achter de piano neem ik je stap voor stap mee in de fascinerende wereld van de muziek.

Een korte peptalk van 10 minuten, of een complete muzikale dag in een professionele geluidsstudio’s. Alles is mogelijk. Neem contact op, dan bedenken we iets moois op maat.

‘Music Experience’

Toe aan een originele (virtuele) teambuildings borrel? Ontspannen, maar ook met inhoud? Boek dan de ‘Music Experience’. Op locatie of via videoverbinding. Duur: 1 à 2 uur. Ideaal voor teams van 5 tot 15 personen.

  • Alle deelnemers ontvangen een vragenlijst over hun favoriete muziek. Ze bedenken ook welke muziek er bij collega’s en bij het team passen, en waarom.
  • De ‘Piano Experience’ gaat over samenwerking, ritmes, communicatie, frequenties, verbinding, dissonanten en klankkleur. Ik gebruik voorbeelden van nummers die door het team zelf aangeleverd zijn, waardoor het persoonlijk wordt. Alle deelnemers worden letterlijk gehoord.
  • Ik zet een ’soundtrack’ van het team in elkaar, aan de hand van de antwoorden. 
  • Na afloop stuur ik een Spotify speellijst met alle muziek die genoemd is. 
  • Nu ik dit programma voor totaal verschillende teams gedaan heb kan ik met zekerheid zeggen: muziek zorgt voor een enorme verbinding. Iedereen heeft affiniteit met muziek. Maar waar luistert je collega eigenlijk naar? En waarom? Soms worden er zeer persoonlijke verhalen gedeeld. Je leert je collega’s op een heel andere manier kennen!
  • Prijs op aanvraag.

Dit programma kan zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden worden. En het mooie van muziek is: die taal is universeel!

Complete Studiodag

Stel je voor: een ‘heidag’ maar dan niet op de hei, maar in een bekende geluidsstudio. Bijvoorbeeld in Wisseloord, waar de o.a. Rolling Stones opgenomen hebben. Of in de oudste radio studio van Nederland. Op een muzikale dag neem ik je mee in de fascinerende wereld van de muziek. Ik vertel over samenwerking, effectieve communicatie en verbinding. Muziek is de metafoor. Aan het einde van de dag worden in de studio ook opnames gemaakt van muziek die dag met het team ontstaan is.

Al bij binnenkomst worden de deelnemers getrakteerd op live muziek. De dag bestaat uit 4 blokken. Eén blok gaat over de locatie. De andere blokken gaan over de bouwstenen van de muziek: ritme, timbre en melodie.

Dit zijn metaforen, want in feite hebben we het over samenwerking, effectieve communicatie, storytelling en verbinding. We gaan diep in op de persoonlijke muzieksmaken van de deelnemers. Wat zegt dat over hun persoonlijkheid? En over hun rol in het team? Wie is de dissonant in het team?

De complete studio wordt op maat aangeboden en uitvoerig doorgesproken tijdens de intake.

Prijs op aanvraag.

In overleg is een uitgebreidere vorm mogelijk, in combinatie met de bekende drummer Cyril Directie en onnavolgbare bassist/zangeres Phaedra Kwant.

Testimonials

Anna van den Breemer -Kleene, Government Lead bij Microsoft:

Pien Verweij-van der Vegt, Manager Bedrijfsvoering KPMG:

Roderik van Grieken, directeur Nederlands Debatinstituut:

Niels Wensing, hoofd communicatie Bouwend Nederland:

Wimar Jaeger, wethouder cultuur Hilversum:


Scroll naar top