Wat muziek ons leert

Muziek is een fantastische vorm van communicatie. Het is een universele taal. Zelfs als je de woorden en de grammatica niet kent, kan het je direct emotioneel raken.

Als muzikant had ik 20 jaar lang een volle agenda. Door Corona was die agenda onverwacht tijdelijk leeg. Een mooi moment om een nieuwe weg in te slaan, als spreker. Ik gebruik muziek als metafoor, want vanuit de muziek kunnen we een hele hoop leren.

Mijn verhaal gaat over luisteren, over samenwerking, over storytelling, over effectieve communicatie, en over verbinding.

Door de muziek leer ik je vanuit een ander perspectief te kijken. Dat levert altijd nieuwe inzichten op. En die nieuwe inzichten zijn direct toepasbaar.

Je kunt veel live muziek verwachten! Geen piano aanwezig, dan neem ik mijn digitale mee. En de accordeon gaat ook mee. We maken er een feestje van!

De lezing “Wat muziek ons leert” duurt 20 tot 40 minuten.

Meer interesse in een langere workshop over de praktische toepassing van mijn verhaal? Voor teams tot 20 personen bied ik op maat gemaakte interactieve workshops aan.

Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we de uitgebreide mogelijkheden van de op maat gemaakte muzikale presentaties.

Team workshop

Een teambuildingsessie die niet alleen motiverend en leuk is, maar ook direct voor betere samenwerking zorgt!

Muziek verbindt. Interesse in elkaars persoonlijke muzieksmaken opent deuren. Alle deelnemers voelen zich gezien èn gehoord.

Aan de workshop gaat een intake vooraf, zo kan ik een programma op maat voorbereiden. De deelnemers ontvangen vervolgens een korte vragenlijst. De antwoorden verwerk ik in mijn verhaal. Uiteindelijk creëren we de soundtrack van het team.

De workshop duurt 45 tot 90 minuten en de workshop kan zowel op locatie als via videoverbinding georganiseerd worden.

Lezing voor groepen

De lezing (keynote presentatie) is de compactere vorm van de workshops, speciaal voor grotere groepen.

Ook hier is het centrale thema ‘samenwerking’. En muziek blijkt daarvoor een prachtige metafoor. De lezing wordt op maat aangeboden en uitvoerig doorgesproken tijdens de intake.

De lengte van de lezing is 20 tot 40 minuten, al dan niet gevolgd door een Q&A, en kan zowel live als via videoverbinding georganiseerd worden.

In overleg is een uitgebreidere vorm mogelijk, in combinatie met de bekende drummer Cyril Directie en onnavolgbare bassist/zangeres Phaedra Kwant.

Testimonials