Biografie Nicolaas Duin

Als freelance muzikant stond Nicolaas Duin ruim 25 jaar op podia over de hele wereld. Van de ‘Alpha’ op Lowlands tot en met een dorpsplein in Guatemala. En van theaters in Buenos Aires tot het strand van Curaçao. Waar hij ook kwam, overal zag hij de positieve invloed van muziek op mensen.

Na het VWO op het Montessori Lyceum in Rotterdam vertrok Nicolaas naar de HKU  (Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht) voor de opleiding ‘Muziektechnologie’. Hij studeerde af op ’toegepaste compositie en productie’. Tijdens zijn studie speelde Nicolaas in tal van bandjes, waaronder Ot Azoj Klezmerband. Die groep had destijds een overvolle agenda en speelde soms wel 5x in een weekend, overal in Nederland, maar ook ver daarbuiten.   

Ook in de studio voelde Nicolaas zich als een vis in het water en was hij als componist, producent en muzikant betrokken bij muziek voor de meest uiteenlopende theater-, film- en reclameproducties.

Nicolaas speelde o.a. in de orkesten van landelijke musicalproducties en werd bandleider bij Danny de Munk en Henk Poort. Hij stond op het podium met o.a. Loes Luca, Bob Fosko, Willeke Alberti, Angela Groothuizen, Yentl & De Boer, Vuile Huichelaar, De Smartlappenkaraoke, Madelijne Kool, Monique Klemann, Wieneke Remmers, Brownie Dutch, Lucas Hamming, Thijs Boontjes, Veldhuis & Kemper en vele anderen.

Een dag per week geeft Nicolaas les bij Globe in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, waar hij ook bestuurder is.

De overvolle agenda raakte van de ene op de andere dag compleet leeg door Corona. Tijd voor actie! Er was plots ruimte én noodzaak voor iets nieuws. Het duurde niet lang voordat er een concept lag voor (online) teambuilding sessies, keynotes en workshops. 

Nicolaas liet zich coachen door de ervaren sprekers en trainers van de Speakersclub en maakte veel vlieguren. En online verplaatste naar echte zalen.

Inmiddels is hij fulltime spreker. Muziek is een geweldige metafoor. Doordat Nicolaas niet alleen spreekt, maar ook muziek speelt, komt de boodschap op een ander niveau binnen. 

Al snel wisten aansprekende klanten zoals KPMG, Deloitte, Microsoft, ING, Heineken, RABO, CPB, FedEx, Guerlain Paris, NN, diverse ministeries en vele anderen Nicolaas te vinden voor een dosis inspiratie en muzikaal perspectief.

Wie is Nicolaas Duin?

Wie is Nicolaas Duin? Wat is een Muzikaal Spreker? En hoe is dat zo gekomen? Fotograaf en filmmaker Jet van Schie van So-We ging met haar team de uitdaging aan om dat binnen 1:10 in beeld te brengen. Hieronder zie je het resultaat: