Biografie Nicolaas Duin

Als freelance muzikant stond Nicolaas Duin ruim 25 jaar op podia over de hele wereld. Van de ‘Alpha’ op Lowlands tot en met een dorpsplein in Guatemala. En van theaters in Buenos Aires tot het strand van Curaçao. Waar hij ook kwam, overal zag hij de positieve invloed van muziek op mensen.

Na het VWO op het Montessori Lyceum in Rotterdam vertrok Nicolaas naar de HKU  (Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht) voor de opleiding ‘Muziektechnologie’. Hij studeerde af op ’toegepaste compositie en productie’. Tijdens zijn studie speelde Nicolaas in tal van bandjes, waaronder Ot Azoj Klezmerband. Die groep had destijds een overvolle agenda en speelde soms wel 5x in een weekend, overal in Nederland, maar ook ver daarbuiten.   

Ook in de studio voelde Nicolaas zich als een vis in het water en was hij als componist, producent en muzikant betrokken bij muziek voor de meest uiteenlopende theater-, film- en reclameproducties.

Nicolaas speelde o.a. in de orkesten van landelijke musicalproducties en werd bandleider bij Danny de Munk en Henk Poort. Hij stond op het podium met o.a. Loes Luca, Bob Fosko, Willeke Alberti, Angela Groothuizen, Yentl & De Boer, Vuile Huichelaar, De Smartlappenkaraoke, Madelijne Kool, Monique Klemann, Wieneke Remmers, Brownie Dutch, Thijs Boontjes, Veldhuis & Kemper en vele anderen.

Een dag per week geeft Nicolaas les bij Globe in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, waar hij ook bestuurder is.

Al jaren geleden was het idee ontstaan om muziek als metafoor te gebruiken voor samenwerking, communicatie en verbinding in het bedrijfsleven. Want muzikanten kunnen veel leren van het bedrijfsleven, maar andersom ook! Maar door de volle optreed-agenda kwam dat er niet van. Totdat Corona een streep zetten door die volle agenda. Er was plotseling tijd én noodzaak voor iets nieuws. Het duurde niet lang voordat er een concept lag voor teambuildingsessies, keynotes en workshops, waarin inzichten uit de muziek centraal staan, die ook buiten de concertzaal relevant zijn.

Al snel wisten aansprekende klanten zoals KPMG, Microsoft, ING, ABN-Amro, FedEx, Guerlain Paris, diverse ministeries en vele anderen Nicolaas te vinden voor een dosis inspiratie en muzikaal perspectief.