Dag van de Verbinding

Afgelopen donderdag was een topdag in Rijswijk, bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Muziek was het centrale thema. En muziek bleek eens te meer een ongelooflijk sterke metafoor te zijn. Er was verbinding, er was inspiratie en er waren creatieve presentaties van alle afdelingen. Hoe bijzonder het werk van mensen in woonzorgcentra is, heb ik een aantal jaren geleden van dichtbij gezien bij een dementerend familielid. Op misschien wel de meest kwetsbare momenten in de levens van bewoners en familieleden staan ze dag en nacht klaar om de beste zorg en aandacht te leveren.

We verdwaalden met z’n allen in de zon, we verwonderden ons over de schoonheid van alledaagse klanken, er werd gezongen en gedanst. We hebben veel gelachen, maar er waren ook prachtige tranen van ontroering op deze ‘dag van de verbinding’.

Dit alles in De Loods, een prachtige locatie waar je je direct thuis voelt, zeker ook door de gastvrijheid van o.a. Debbie van Holsteijn en Daniël Van Swieten.

Dit was één van de eerste keren waarop ik een complete dag, van 9 tot 16 uur, in m’n eentje mocht presenteren en geheel naar eigen inzicht vormgeven. Dat smaakt naar meer!

Dank Linda Schra- Metzelaar van deSpreker.nl. Het was weer top geregeld.